Trajnostne žaluzije nadstandardne kakovosti

Potreba po izvajanju trajnostnega razvoja je dandanes še bolj zaželjena kot je bila ob zametkih same ideje. Hitro spreminjajoče klimatske razmere, izčrpavanje naravnih virov in onesnaževanje okolja so nas čez noč prisilile, da smo začeli razmišljati drugače in v mnogih podjetjih pričeli z izvajanjem t.i. trajnostnega razvoja, ki ga delimo na tri veje (okoljskega, družbenega in ekonomskega). Definicijo trajnostnega razvoja je leta 1987 najbolje opisala norveška političarka Harlem Brundtland: »Trajnostni razvoj zadovoljuje potrebe sedanjega človeškega rodu, ne da bi ogrozili možnosti prihodnjih rodov, da zadovoljijo svoje potrebe.«

V podjetju ROLTEK sta trajnost in skrb za okolje močno zakoreninjena, tako da stalno stremimo k trajnostnemu poslovanju na vseh področjih. Uporaba recikliranih materialov je le en od številnih načinov kako to uresničujemo in izkazujemo zahtevo tudi do naših dobaviteljev.. Žaluzije HERO so izdelane iz 84 % recikliranega aluminija, ki se po sami sestavi in vizualno ne razlikuje od na novo pridelanega aluminija. Pri samem recikliranju se porabi le 5% energije, ki bi jo porabili za pridobitev novega aluminija. Ker so naša senčila skoraj v celoti izdelana iz aluminija je to še kako pomemben podatek. Poleg samega aluminija se kakovost HERO žaluzij odraža tudi v patentirani obliki lamel P in S, ki sta odporni na torzijsko in upogibno napetost, ter sta stabilni v vetru. Lamele so elegantne in obstojne, ki v primeru močnih vetrovnih razmer zdržijo do veternega razreda 6 (90 km/h), kar so testirali v nemškem inštitutu Prüfzentrum für Bauelemente (PfB).

Prednost žaluzij HERO pa ni samo v izgledu in materialu, ampak tudi v tehniki oblikovanja lamel iz aluminija t. i. rolforming. To pomeni, da se recikliran aluminij v končno dimenzijo in obliko oblikuje s pomočjo valjev, kar omogoča minimalen odpadek. Za manjšo količino odpada skrbimo tudi z reciklažo starih odmontiranih žaluzij.

Žaluzije HERO pripomorejo tudi k boljši izolativnosti vašega objekta. Po študiji neodvisnega združenja IVRSA (Industrial Association of Roller Shutter Sun Shading Automation) iz leta 2018 se lahko v vročem poletnem dnevu v prostoru z zunanjim senčilom in pravilno kombinacijo oken prihrani do 70 % energije za hlajenje in do 30 % energije za ogrevanje, kar se močno pozna pri mesečnih stroških. Njihov skupni redukcijski faktor prenosa energije ob upoštevanju zaščite pred soncem je 0,25. Pozimi žaluzije omogočajo, da v prostor spustimo sončno energijo in so primerne za pasivno gradnjo, ki je v gradbeništvu osnova trajnostnega razvoja in je investicija v prihodnost.

Če na koncu naredimo povzetek je žaluzija HERO pionir z vidika trajnostnega razvoja tako izdelave kot tudi uporabe, saj nam pomaga kot zaščita pred soncem in vročino tudi z vidika zmanjševanja izpustov za ogrevanje in hlajenje. Žaluzije HERO so plod slovenskega razvoja in domačega znanja strokovnjakov podjetja  ROLTEK.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke z namenom, da izboljšamo vašo izkušnjo brskanja. S tem, ko spletno mesto uporabljate, dovoljujete uporabo teh piškotkov. Za več informacij o tem si preberite našo politiko o piškotkih.Glejte izjavo o zasebnosti podatkov.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke z namenom, da izboljšamo vašo izkušnjo brskanja. S tem, ko spletno mesto uporabljate, dovoljujete uporabo teh piškotkov. Za več informacij o tem si preberite našo politiko o piškotkih.Glejte izjavo o zasebnosti podatkov.