Aktualno

Naj ne bodo ovira, ampak rešitev: pomen senčil pri izhodu v sili

Če se v domu zgodi požar, pride do potresa, plazu ali se zgodi kakšna druga nesreča, je potrebna evakuacija. Ta včasih ni mogoča po standardnih poteh, skozi vrata (na primer zaradi gostega dima, ognja), in takrat je treba imeti načrt B. Če se nahajate v pritličju, kleti ali v visokem pritličju, je izhod v sili mogoč skozi okenske ali balkonske odprtine, pri tem pa je že prej treba razmišljati, kako se bodo obnašala senčila oziroma njihovi pogoni, da vam ne bodo v napoto. Pri podjetju ROLTEK, proizvajalcu senčil z več kot 20-letnimi izkušnjami, smo se pozanimali, katere so mogoče rešitve izhoda v sili za različne vrste pogonov senčil.

Bistvene predosti daljinskega upravljanja

Povpraševanje po pametnih rešitvah za avtomatizacijo doma še naprej hitro narašča, vendar je s tem povezana tudi nepregledna množica možnosti in ponudnikov. Sledenje temu, kaj je smiselno, kje in v kakšni obliki se lahko uporabi ali razširi, ni zapletena naloga le za zasebne stranke, ki vstopajo v pametni svet. Podjetje Somfy je to težavo prepoznalo in z oznako »Smart Home Ready by Somfy« zagotavlja organiziranost, varnost pri odločanju in celovito preglednost – od proizvajalca do specializiranega obrtnika in zasebne stranke.

Postanite gospodar sonca: zunanje žaluzije, ki prekašajo konkurenco

Svetloba je eden najpomembnejših dejavnikov udobnega bivanja. Če je skozi steklene površine prodira v dom preveč, nas slepi in je neprijetna, pomanjkanje svetlobe pa vpliva na razpoloženje, pojavita se lahko depresija in stres. Da bo svetlobe vedno ravno prav in bomo hkrati skozi okna lahko občudovali tudi razgled, si omislimo primerno senčilo, na primer ROLTEK žaluzije HERO. Te slovijo po svoji trpežnosti, tihem delovanju, omogočajo maksimalno temnenje in imajo izredno dovršen dizajn lamel. Z njimi boste gospodar sonca!

S pravo izbiro rolet lahko pri energiji prihranite tudi do 30 odstotkov

Slovenija leži na področju, kjer se mešajo različni podnebni vplivi in za katerega so značilna tudi velika temperaturna nihanja. Pozimi mraz, poleti vročina, kar za bivalno ugodje ni najbolj optimalno ter nas sili k veliki potrošnji energije za ogrevanje po eni in ohlajanje po drugi strani. Zato se v teh časih, ko so cene energentov poletele v nebo, vsi sprašujemo, kako privarčevati, hkrati pa ohraniti ravno pravšnjo notranjo klimo.

Trajnostna poslovna strateška transformacija podjetja ROLTEK

V podjetju ROLTEK si močno prizadevamo, da delujemo trajnostno in poslujemo družbeno odgovorno. To vrednoto smo želeli še bolj poglobiti, jo poosebiti in narediti jasno 5 letno strategijo poslovanja. S pomočjo javnega razpisa "Spodbujanje trajnostne poslovne strateške transformacije in razvoj novih poslovnih modelov v slovenskih podjetjih za lažje vključevanje v globalne verige vrednosti 2019 – 2022" smo sistematsko začrtali aktivnosti, ki nam bodo pomagale, da bomo delovali še bolj trajnostno in družbeno odgovorno. Proces pomeni poenotenje pogledov na vizijo in prihodnost ter smer sodelovanja med sodelavci, nov način komunikacije na vseh nivojih, preoblikovanje vrednot in odnosa do družbe, narave in skupnosti v kateri delujemo.

Zunanje žaluzije HERO na moderni pasivni montažni hiši – objekt izbran za razstavo Dneva arhitektov 2020

Na razstavo Mednarodna zgodba slovenske arhitekture, je ZAPS uvrstil tudi moderno hišo iz Brežic. Pasivna montažna hiša za mlado družino je zasnovana na razmeroma ozki in malce neugodni parceli. Spodnji bivalni prostori so odprti za jugozahodno sonce, za prijetno senčenje in zaščito pred vročino pa skrbijo zunanje žaluzije HERO.2. Razstava fotografij izbranih pojektov je potekala v sklopu Dneva Arhitektov 2020.

Vrhunski športnik Robert Kranjec je za svojo novo hišo izbral žaluzije HERO in komarnike ROLTEK

Kranjec je marca 2019 v Planici skočil še zadnjič. Pristal je pri 213 metrih in z velikim slavjem zaključil svojo bogato športno kariero. A v zasebnem življenju se ni ustavil: poleg novega poklica – zdaj šiva drese za slovenske skakalce -, se je Kranjec po zaključku profesionalne kariere podal še v enega največjih osebnih projektov, gradnjo hiše. Z družino se je vanjo preselil pred približno letom dni. “V novi hiši se odlično počutimo,” pove za Ambiente. “Predvsem nam je všeč mirna lokacija.”

So stavbe v Evropi pripravljene na vročinske valove?

„Hitro globalno segrevanje je v zadnjih letih povzročilo številne vročinske valove in ekstremne temperature. V Evropi so vročinski valovi vsaj petkrat pogostejši," je v preteklem poletju dejal Damian Carrington, urednik za okolje v britanskem Guardianu. Znanstveniki pravijo, da so temperature ob vročinskih valovih v primerjavi s prejšnjim stoletjem že za približno 4°C višje. V marcu je bila povprečna temperatura po podatkih Copernicus climate change service, za skoraj 2°C višja v primerjavi s povprečno temperaturo v letih med 1981 in 2010. Ali so stavbe v Evropi ustrezno opremljene, da lahko pred ekstremno vročino zaščitijo stanovalce na stroškovno ter predvsem energetsko učinkovit način?

Zaščitijo pred tujimi pogledi, vročino in bleščanjem: Vrhunski biatlonec Jakov Fak je izbral senčila ROLTEK

Izvrstni biatlonec Jakov Fak je kar nekaj časa tuhtal, kako bi zasenčil teraso, obrnjeno na jug, da mu med uživanjem na prostem ne bi v glavo bleščalo sonce in ga hkrati ne bi motili niti radovedni pogledi. Kakovostno in trajno rešitev je naposled našel v zunanjem senčilu ZIP Screen podjetja ROLTEK. Razlogi govorijo sami zase: Screen senčilo odbije do 80 odstotkov vročine in pomaga ohranjati dom prijetno hladen. Ščiti pred vročino in bleščanjem, istočasno pa dopušča čist pogled navzven. Odporno je proti vetru in nenazadnje lahko s Screen senčilom ohranjamo svojo intimo, saj je pogled navznoter pri dnevni svetlobi onemogočen.

Prava izbira za življenje brez skrbi: ROLTEK-ova senčila bodo vašemu domu v ponos - preberite si članek na spletnem portalu Ambienti

Želite prihraniti pri stroških gretja in hlajenja, utišati hrup soseske in odgnati malopridneže? Istočasno pa uravnavati svetlobo v prostoru in se zavarovati pred radovednimi pogledi? Za vse to potrebujete le en izdelek: senčila ROLTEK. Zanje velja, da niso samo lepa, ampak tudi pametna, predvsem pa zelo prilagodljiva, saj so primerna tudi za okna najbolj nenavadnih oblik. Kakovostna izdelava iz vrhunskih materialov, nadzorovano upravljanje ter strokovni servis pa so razlogi, zaradi katerih bo vaše življenje s senčili ROLTEK vedno brez skrbi.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke z namenom, da izboljšamo vašo izkušnjo brskanja. S tem, ko spletno mesto uporabljate, dovoljujete uporabo teh piškotkov. Za več informacij o tem si preberite našo politiko o piškotkih.Glejte izjavo o zasebnosti podatkov.