Nemški inštitut PfB Rosenheim testiral HERO žaluzije

V ROLTEKu neprestano razvijamo in izboljšujemo svoje izdelke. Rezultate in kakovost pa preverjamo na neodvisnih evropskih inštitutih. Le tako lahko res natančno ugotovimo, kako dobri so in na podlagi dobljenih analiz, napredujemo in še izboljšujemo njihove zmogljivosti. S takšnimi testi spoznamo skrajne zmogljivosti svojih izdelkov in kar je najpomembnejše, še bolj zanesljivo lahko svetujemo končnim uporabnikom, ki se odločajo za nakup ROLTEK izdelkov. Bistvenega pomena je lokacija, kje se nahaja objekt, na katerega bo montirano senčilo in kakšni so tam mikro vremenski pogoji.

-

V zadnjih desetih letih smo priča čedalje bolj ekstremnim vremenskim razmeram (izjemno visoke temperature, močna lokalna neurja in toča), kakršnih do sedaj nismo bili vajeni in za katera pričakujemo, da v prihodnjih letih postanejo stalnica na naših tleh. Zaradi teh spreminjajočih se razmer smo se odločili, da v nemškem inštitutu Prüfzentrum für Bauelemente (PfB) iz Rosenheim-a preverimo, kako se ROLTEK zunanje žaluzije HERO odzivajo na ekstremne situacije po najnovejših evropskih merilnih protokolih.

Na samem inštitutu je zaposlenih 25 strokovnjakov na področju testiranja in preizkušanja obremenitve različnih gradbenih elementov, kot so hišna vrata, lopute za plovila, tesnila, senčila, zvočna izolacija, materiali za tla, strehe, garažna vrata, okna, montažne hiše, modularne gradnje itn. Inštitut PfB je temeljito testiral in preizkusil kakovost ter vzdržljivost sistema žaluzij HERO v vetrnih obremenitvah.

Slika: Priprava HERO žaluzije dimenzije 150 x 280cm na testiranje

-

Glavni cilj testiranja je bil ugotoviti skrajne zmogljivosti žaluzije na maksimalnih obremenitvah.

Kako poteka testiranje vetrnih obremenitev po evropski normativih DIN-EN 1932: Pri testiranju se pred žaluzijo HERO postavi laserski merilnik, s katerim se stalno meri odklon žaluzije. Nato se stopenjsko simulira ploskovna obremenitev vetrnega srka na žaluzijo. Mejni odklon pri npr. 400cm široki žaluziji znaša 40 centimetrov. Če senčilo to mejo preseže, ne opravi uspešno vetrnega testa/razreda.

Posebej dobro se je na testu izkazala žaluzija HERO manjšega formata (do 5 kvadratnih metrov površine), ki je krepko presegla maksimalni vetrni razred 6; t.j. vetrno vzdržljivost 108 km na uro. Žaluzija večjega formata (400 x 280cm (Š x V))  je prestala testiranje brez mehanskih poškodb, imela pa je večji upogib, zaradi česar so lamele izpadle iz vodil. Po vstavitvi lamelnega plašča nazaj v vodila je ponovno delovala brezhibno.

Z rezultati testiranja žaluzij smo več kot zadovoljni, saj nismo le potrdili odlične kakovosti sistemov HERO, temveč tudi ugotovili, kje so kljub vrhunskemu izdelku, še možnosti za izboljšavo - te so se pokazale šele pri ekstremno visokih vetrnih obremenitvah.

Kaj rezultati testiranja pomenijo za kupce?

Le na podlagi objektivnih rezultatov tovrstnih testov lahko utemeljeno pojasnimo, zakaj morajo biti senčila kvalitetna, da brez težav prestanejo čedalje pogostejša neurja. Z investicijo v boljši izdelek se izognete težavam in se znebite strahu pred vsakim slabim vremenom. Razlike so še posebno opazne pri velikih okenskih površinah, katere narekujejo sodobni arhitekturni in gradbeni trendi. Večja je površina žaluzije, tem bolj izrazite so razlike na področju kakovosti žaluzije ter njenih premišljenih detajlih. Na le to, smo pri ROLTEKu še posebej pozorni. Kupcu ponujamo le najboljše, za brezskrbne dni, tudi ob ekstremnih vremenskih razmerah.

Video prikaz testiranja žaluzije

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke z namenom, da izboljšamo vašo izkušnjo brskanja. S tem, ko spletno mesto uporabljate, dovoljujete uporabo teh piškotkov. Za več informacij o tem si preberite našo politiko o piškotkih.Glejte izjavo o zasebnosti podatkov.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke z namenom, da izboljšamo vašo izkušnjo brskanja. S tem, ko spletno mesto uporabljate, dovoljujete uporabo teh piškotkov. Za več informacij o tem si preberite našo politiko o piškotkih.Glejte izjavo o zasebnosti podatkov.