Objekt z žaluzijami HERO na pregledni razstavi Dneva arhitektov 2020

Za razstavo Mednarodna zgodba slovenske arhitekture, predstavljeno na Dnevu Arhitektov 2020, je ZAPS izbral tudi čudovito hišo v Kamniku. Arhitektka Nika Učakar Golob iz biroja Arhicenter d.o.o. Mengeš je na sodoben način, a z obzirom na slovensko arhitekturo in kulturo, premišljeno načrtovala enodružinsko hišo z zunanjimi žaluzijami HERO.

Posebna oblika lamel HERO poleg nastavljivega naklona, ki uspešno odbija sončne žarke, omogoča tudi maksimalno temnjenje. Ko pa se žaluzije dvignejo se popolnoma skrijejo v omarico pod omet. To podarja minimalističen, a atraktiven izgled, uporabniku pa maksimalno praktičnost in uporabnost. Izbrane lamele P, ki so tudi patent podjetja ROLTEK, zaprte dajejo izgled rolete, ki izraža tradicionalnost pa vendar na sodoben pridih. 

Za enak efekt in izvedbo zunanjih žaluzij vaš objekt načrtujte s popolnoma novim sistemom zunanjih žaluzij HERO, sistemom HERO.3.

V podjetju ROLTEK nudimo arhitektom odlično podporo pri načrtovanju senčil, saj imamo na spletni strani objavljene CAD knjižnice, detajle primerov vgradnje in BIM knjižnico za vse naše produkte. Dostop do vsebin je brezplačen. Zagotovite si ga s preprosto registracijo na strani https://www.roltek.si/tehnicni-detajli/

 ROLTEK – že četrto leto zapored pokrovitelj dogodka Dan Arhitektov 2020.

O projektu

"Hiša je projektirana v ruralnem okolju in se kljub sodobnemu oblikovanju vanj subtilno vključuje. Grajena je klasično; z opeko in armiranim betonom, ostrešje je leseno. Na strehi so uporabljeni svetlo sivi betonski špičaki, ki so značilni za vaško okolje. Spodnji del hiše je odet v bel zaključni sloj, zgoraj pa je fasada iz različno širokih vertikalnih macesnovih lamel, ki igrivo konkurira jeklenemu balkonu z ograjo z izrezljanimi nageljni. Investitorica je tako edina gospodinja v vasi, ki ima rože na balkonu skozi vse leto. Zunanjo ureditev narekujeta dva oporna zidova iz štokanega betona. Enako betonske so utrjene površine okrog objekta. Glavnino parcele prekriva zelenica. Uporabljeni materiali so trajnostni, odražajo duh okoliških kmetij in odstranjene stare kmečke hiše. Notranjost objekta je čistih linij in prijetnih materialov."

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke z namenom, da izboljšamo vašo izkušnjo brskanja. S tem, ko spletno mesto uporabljate, dovoljujete uporabo teh piškotkov. Za več informacij o tem si preberite našo politiko o piškotkih.Glejte izjavo o zasebnosti podatkov.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke z namenom, da izboljšamo vašo izkušnjo brskanja. S tem, ko spletno mesto uporabljate, dovoljujete uporabo teh piškotkov. Za več informacij o tem si preberite našo politiko o piškotkih.Glejte izjavo o zasebnosti podatkov.