Upravljanje rolet

Časi klasičnega ročnega upravljanja s trakom se iztekajo. Z napredkom tehnologije na vseh področjih se spreminjajo tudi želje kupcev rolet. Motorno upravljanje rolet predstavlja vedno večji delež, saj je postalo dostopno vsakomur.

Za vsakodnevno odpiranje in zapiranje vseh rolet lahko porabite veliko časa in napora, zato si privoščite udobje motornega pogona. Poleg udobja pa enakomerno delovanje rolete z motorjem podaljša njeno življenjsko dobo.

Izbirate lahko med številnimi vrstami upravljanja rolet:
krmilj_trak.jpg
Klasično upravljanje na trak
Do 9 kg teže senčila se lahko odločite za klasično upravljanje na trak. Rolete se upravljajo preprosto s potegom traku, ki se navija v avtomat.
krmilj_monokom.jpg
Ročno upravljanje z monokomando
Upravljanje rolete z vrtenjem monokomandne palice. Monokomandna palica pride v poštev takrat, ko so rolete prevelike in s tem tudi pretežke za trak.
krmilj_stikalo.jpg
Motorno upravljanje s stikalom
Vedno več ljudi se odloči za motorno upravljanje rolet. Rolete se upravlja preprosto s pritiskom na stikalo na steni – tako kot prižgemo ali ugasnemo luč. Na eno stikalo lahko zvežemo eno ali več rolet.
daljroka.jpg
Motorno daljinsko upravljanje
Vedno več naprav se upravlja kar na daljavo, tudi pri roletah je tako. Z daljinskim upravljanjem rolete spustite ali dvignete ne da bi vam bilo potrebno vstati. Z enim daljincem lahko istočasno upravljate eno ali več rolet. Izberete lahko daljinec s časovno uro, ki omogoča samodejno pomikanje rolet ob nastavljenem času.
krmilj_stikalo_ura.jpg
Inteligentno upravljanje
Tudi upravljanje rolet sledi napredku tehnologije. Tako lahko svoje rolete z daljinskimi motorji upravljate preko interneta - s pametnim telefonom, tablico ali osebnim računalnikom. Možna je tudi nadgradnja obstoječih roletnih sistemov. Več o sistemu Iveo Home server si preberite tukaj.Varnosti dajemo poseben poudarek, zato so vse naše rolete na motorni pogon standardno opremljene z motorji SES, ki imajo vgrajeno zaščito pred naletom na oviro in zaščito pred dvigom lamelnega plašča. Vsi motorji so namreč opremljeni z glidi, ki roleto zaklenejo, ko doseže spodnji končni položaj.

Pozabljeni predmeti na okenskih policah lahko pri navadnih motorjih predstavljajo tveganje za poškodbo rolete, saj roleta med pomikanjem navzdol naleti na oviro in s silo pritisne na njo. To privede do poškodbe predmeta in tudi rolete same, saj se lahko mehanizem polomi. Z novimi motorji SES teh težav ni več, saj roleta pri pomikanju zazna oviro, se ustavi in dvigne nazaj za 30 cm.