Pametna hiša ROLTEK

Dandanes lahko s pametnimi telefoni in tablicami delamo že skoraj vse. S pomočjo inteligentne inštalacije GIRA lahko z njimi upravljate tudi senčila vašega doma ne glede na to kje se nahajate. Inteligentna inštalacija pa omogoča še veliko več kot samo krmiljenje senčil, z njo dobite pravo pametno hišo, ki misli namesto vas.

Uživajte v udobju
Čas, ki ga porabite za dviganje in spuščanje senčil v vsaki sobi, izkoristite za koristnejša opravila. Senčila se bodo sama prilagodila glede na zunanjo svetlost, vzhod, zahod in čas dneva. Morda niste vedeli, a prihranili boste vsaj 60 ur na leto.

  Ostanite varni in mirni
  Rolete se bodo spustile same in zaščitile vaša
  okna, ko se pripravlja na nevihto in vas ni doma.
  S pametnim telefonom lahko zaprete tendo, če
  ste nanjo pozabili, ko ste odšli od doma. Če se
  pripravlja k nevihti, se bo zaprla sama. V času
  dopusta bo pametna hiša dvigala in spuščala
  rolete, prižigala, ugašala luči in se obnašala, kot
  da ste doma.

   Prihranite energijo in denar
   Pametna hiša bo z roletami sama pravočasno
   poskrbela za prihranek energije. Zrak, ki se ujame
   med okno in roleto deluje kot dodatna toplotna zaščita. Poleti se s spuščenimi roletami prostor bistveno manj segreje, pozimi se znatno zmanjša izguba toplote.

Pametna hiša bo za vas mislila še na mnogo stvari
Pričakala vas bo s prižganimi lučmi, zmanjšala bo svetlobo, ko boste gledali televizijo in jih za vami ugasnila. Razsvetljavo lahko prilagodite vašim potrebam z različnimi scenami.

Grela ali ohlajala bo prostor kjer se nahajate. Ko boste odšli od doma, bo gretje zmanjšala. Če se nepričakovano vračate, ji preko pametnega telefona sporočite, da naj se segreje.

Preverjala bo kakovost zraka, se po potrebi prezračila in pazila, da ne boste po nepotrebnem izgubljali toplote in energije.

Shranjevala bo podatke o porabi vode, plina, elektrike in jih prikazala v preglednih diagramih. Končno boste vedeli kakšna je njihova poraba in stroški.

Sporočila vam bo, če ste pustili okna ali vrata odprta, če se po hiši ali njeni okolici nekdo sprehaja in kdo vam zvoni na vratih.


  Pametna hiša ROLTEK deluje na KNX/EIB standardu, ki je edini evropski
  standard za hišno avtomatizacijo oz. stavbno tehnologijo. Standard zagotavlja,
  da so vsi proizvodi med seboj (ne glede na znamko) kompatibilni drug z
  drugim.

  Centralno krmiljena stavbna tehnologija, časovno odvisna kontrola
temperature, avtomatska kontrola razsvetljave, kontrola pristopa brez ključa in še mnogo več.
Vse je združeno v enoten, centralno povezan sistem, krmiljen preko pametnih tipk s pametnim telefonom, tablico ali zaslonom na dotik, ki je pritrjen na steno.